076 - 808 02 19

Ongediertebestrijder nodig in Breda?

5 tips bij overlast van wespen

In het hele land is een wespenplaag gaande. In sommige plaatsen zijn al hele zwermen gespot. Bent u helemaal klaar met de wespen in uw tuin? Met deze tips kunt u de overlast van wespen behoorlijk inperken:

Ratten vangen stappenplan

Overlast van wespen in Breda?

Heeft u overlast van wespen in Breda? Door de lange zomer van vorig jaar konden wespen extra lang paren. Daarnaast hebben veel wespen de zachte winter overleefd. Deze factoren én de vroege zomer van dit jaar hebben voor grote hoeveelheden wespen in ons land gezorgd. Er zijn op dit moment al meer dan 68% meer wespen geteld ten opzichte van vorig jaar. Bestrijders van wespennesten krijgen twee tot drie telefoontjes per dag. Vorige jaren waren dat er veel minder.

In een wespennest zitten gemiddeld vijfduizend wespen. De werksters helpen de koningin met het voeden van de larven. Ze voeden de larven met vliegen, muggen en andere insecten. Erg fijn dat die voor ons uit de lucht worden gepikt. Echter, op een gegeven moment komen er geen nieuwe larven meer bij en gaan de werksters op zoek naar zoetigheid voor zichzelf. Dit veroorzaakt de overlast die we vaak vanaf augustus merken. Heeft u erg veel overlast van wespen in Breda? Een van onze ongediertebestrijders staat voor u klaar om de wespen te bestrijden. Lees meer over wespen bestrijden.

Hoe ziet een wesp eruit?

Wespen en bijen worden wel eens met elkaar verward. Het is belangrijk om het verschil tussen bijen en wespen te kennen, omdat bijen beschermde diersoorten zijn die je beter met rust kunt laten. Wespen zijn, net als bijen, nuttige insecten, maar zorgen wel voor erg veel overlast.

Een duidelijk verschil is het lange slanke lijfje van wespen ten opzichte van die van de bij. Het lijfje van de bij is breder. Daarnaast is een wesp te herkennen aan het zwart met geel gestreepte lijfje. De bij is veel minder fel van kleur. Ten slotte heeft een wesp ook geen behaard lichaam, zoals de bij dit heeft. Overigens zult u ook iets minder last hebben van bijen, omdat zij zich voornamelijk te goed doen aan de nectar en het stuifmeel van bloemen.

Ongediertebestrijder bij overlast van wespen

Heeft u een wespennest in de tuin of heeft u last van ander ongedierte? U kunt ervoor kiezen om het wespennest weg te laten halen door een ongediertebestrijder. In Breda en omgeving kunt u daarvoor bij ons terecht.

Waarom kiest u voor ons?

  • Binnen 24 uur geholpen
  • Ook voor zakelijke ongediertebestrijding
  • En ook voor preventieve maatregelen

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

Wespen bestrijden
Muizen bestrijden
Ratten bestrijden
Bedwantsen bestrijden
Kakkerlakken bestrijden
Houtworm en boktor bestrijden
Mieren bestrijden
Vliegen bestrijden

Werkgebied

Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Den Bosch, Roosendaal en Rosmalen.

Hoofdvestiging