076 - 808 02 19

Ongediertebestrijder nodig in Breda?

Muizen bestrijden in Breda

Muizen kunnen veel schade aanrichten aan uw woning, kantoorpand, meubilair, kunstvoorwerpen en meer. Naast financiële schade zijn ze ook dragers van ziektes en bacteriën, zoals Salmonella en het Hantavirus. Daarnaast kunnen muizen ervoor zorgen dat een onderneming in een slecht daglicht komt te staan. Als u muizen in uw restaurant, café of winkel heeft, kan dat potentiële klanten behoorlijk in de weg staan. Schakel daarom een professional in die uw probleem bij de kern aanpakt. Wij bestrijden vrijwel alle typen muizen en zorgen ervoor dat uw huis of bedrijf weer helemaal muisvrij is.

Wist u dat wij voor bedrijven een speciaal alles-in-1 pakket aanbieden om ongedierte zowel te voorkomen als te bestrijden? Wij bieden dit contract al vanaf € 39,95.

Hoe bestrijden wij muizen?

Als u last heeft van muizen, dan is de eerste stap een inspectie aanvragen. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u langs om de situatie in kaart te brengen en een bestrijdingsplan op te stellen. Na melding van uw muizenplaag streven wij ernaar binnen 24 uur bij u te zijn. Onze bestrijders gaan op zoek naar sporen van muizen, zoals knaagafval of uitwerpselen. Aan de hand daarvan wordt de aanpak bepaald. In veel gevallen zullen wij bestrijden door middel van strategisch geplaatste muizenvallen en/of bestrijdingsmiddelen. Op die manier pakken wij de muizenoverlast zo snel en effectief mogelijk aan.

Muizen soorten

Muizen komen in Nederland behoorlijk veel voor. In huis komt de meeste overlast van een beperkt aantal soorten. Hieronder vindt u meer informatie over de soorten muizen in Nederland en hoe u ze kunt herkennen. Wij komen graag bij u langs voor een inspectie om te bepalen welke soort bij u rondloopt.

 

Huismuis

Zo komen in Nederland met name huismuizen voor. Dit is dan ook de meest voorkomende soort. De huismuis heeft een 7-10 cm lang lijf en een even lange staart. Verder is hij te herkennen aan zijn kleine kop en poten, met grote ogen en oren en bruingrijze vacht, die op de buik iets lichter is. Qua voedsel leven ze op zaden, granen, noten, insecten, larven en in geval van nood zelfs lijm en zeep.

Veldmuis

Daarnaast is er de veldmuis. Veldmuizen hebben een korte staart en kunnen 9-12 cm lang worden. Ze kunnen qua kleur variëren tussen roodbruin, lichtbruin en donkerbruin. Verder is de buik lichter en hebben ze een mollige, gedrongen bouw. Veldmuizen zijn planteneters en eten voornamelijk gras, kruiden, zaden, granen en in sommige gevallen insecten.

Bosmuis

De laatste veelvoorkomende soort is de bosmuis. De rug is licht-geelbruin tot donkerbruin, de buik is licht van kleur. De rug en buikzijde zijn gemarkeerd door een oranje-bruine scheidingslijn. Met name in de winter kunt u deze kleine knaagdieren terugvinden in uw woning. Ze zijn dan op zoek naar warmte. U kunt de bosmuis buiten de deur houden door goed te letten op de hygiëne van uw woning en door het minimaliseren van verstopplekken in de tuin. Dit kan gaan over het opsnoeien van struiken en planten en het korthouden van gras, zodat de bosmuis moeite heeft om beschutting te zoeken in uw tuin.

Het verschil tussen muizen en ratten

Veel mensen kunnen deze beestjes maar lastig uit elkaar houden. Toch is het vaak relatief eenvoudig om uit te vinden of u te maken heeft met een ratten- of muizenplaag. Ratten zijn een stuk groter dan muizen. Daarnaast zijn de kop en poten van een muis naar verhouding veel kleiner. De oren van een rat zijn naar verhouding kleiner, en staan verder naar achteren. Ook kunt u naar de ontlasting kijken. Die van muizen heeft wel wat weg van hagelslag; die van ratten is groter en steviger. Tot slot zijn ratten intelligenter dan muizen. Het vangen van laatstgenoemde beestjes zal daarom in de regel eenvoudiger zijn. Wij helpen u met verschillende soorten muizen en ratten, behalve woelmuizen en woelratten, die bestrijden wij niet.

Muizen in huis bestrijden

Wilt u muizen in huis bestrijden? Neem dan contact op met onze ongediertebestrijders in Breda. Al vanaf € 85,- bent u van uw muizenoverlast af. U kunt een afspraak maken of meer informatie krijgen door het invullen van ons contactformulier of door te bellen met 076 - 808 02 19. De bestrijdingstechnici van De vakman staan altijd voor u klaar.

Waarom kiest u voor ons?

  • Binnen 24 uur geholpen
  • Ook voor zakelijke ongediertebestrijding
  • En ook voor preventieve maatregelen

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

Wespen bestrijden
Muizen bestrijden
Ratten bestrijden
Bedwantsen bestrijden
Kakkerlakken bestrijden
Houtworm en boktor bestrijden
Mieren bestrijden
Vliegen bestrijden

Werkgebied

Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Den Bosch, Roosendaal en Rosmalen.

Hoofdvestiging