0800 255 3733 Ons servicenter staat voor u klaar!

Zoek je een ongediertebestrijder in Breda?

Wij brengen u snel in contact met een ongediertebestrijder die werkzaam is in Breda

Ratten bestrijden Breda

ratten bestrijden €85

Ratten leven in het riool, maar ook op andere donkere plekken. De overlast van ratten kan snel toenemen als er geen actie op wordt ondernomen. Het is belangrijk om ratten te bestrijden in Breda. De dieren kunnen gemakkelijk ziektes en bacteriën overdragen, zoals salmonella, TBC, de ziekte van Weil en E. coli. Ook dragen ze vaak teken en vlooien bij zich. Bovendien planten ze zich razendsnel voort, waardoor er al snel een rattenplaag ontstaat. Wilt u ratten bestrijden in Breda? U doet er goed aan om een ongediertebestrijder in de arm te nemen die ratten effectief kan bestrijden. Lees verder hoe u ratten kunt herkennen en hoe de bestrijding van deze dieren in zijn werk gaat.

Ratten soorten

In Nederland komen er twee soorten ratten voor:

Bruine rat

    De bruine rat komt het vaakst voor in Nederland en leeft op vochtige plekken. De bruine rat heeft een stevige bouw, een spitse snuit, kleine behaarde oren en een vrij dikke korte staart die korter is dan het lichaam. Kleine bruine ratten kunnen worden verward met muizen.

Zwarte rat

    De zwarte rat leeft liever op droge plekken en is slanker dan de bruine rat. Ook heeft de zwarte rat juist grote kale oren en een lange dunne staart die langer is dan het lichaam van de rat.

Wat is het verschil tussen ratten en muizen?

Misschien ligt deze vraag voor de hand, maar toch kunnen muizen en ratten met elkaar worden verward, vooral als het gaat om jonge bruine ratten. Waar u op moet letten om het onderscheid te maken zijn de ogen en de oren. De ogen en oren van een bruine rat zijn in verhouding met het lichaam aanzienlijk kleiner dan die van de muis. Het gaat hier dan om de huismuis. Verder is de kleur en de lengte van de staart bij huismuizen en kleine bruine ratten hetzelfde. Uiteraard zijn volwassen ratten aanzienlijk groter dan muizen, dus dan zult u het verschil gemakkelijk zien. Heeft u last van ratten? Voor ratten bestrijden in Breda bent u bij ons aan het juiste adres.

Ratten in huis

U zult niet zo snel een rat in huis tegenkomen, maar gelukkig laten ze wel sporen achter. Let dus goed op als u vermoedt dat u ratten in huis heeft. U kunt aan de hand van de volgende signalen uitsluiten of u last heeft van ratten in huis:

  • donkere en langwerpige uitwerpselen van 10 tot 20 millimeter lang;
  • de indringende geur van muskus en ammonia;
  • knaaggeluiden of geluiden van lopende ratten;
  • schade door het geknaag van ratten.

Ratten in de tuin

Ratten kunnen in huis voorkomen, maar nog vaker zullen ratten in de tuin zitten. U zult niet oog in oog komen te staan met een rat, tenzij u een rattenplaag in uw tuin heeft, dan kunt u ze wel ook overdag tegenkomen. Naast bovenstaande signalen waar u op moet letten om ratten in de tuin vast te stellen, kunnen er ook looproutes in uw tuin aanwezig zijn. Ratten weten precies welke route ze hebben gelopen en zullen deze opnieuw gebruiken. Onderschat ratten in de tuin niet. Als ze niet al voor schade zorgen, dan vormen ze wel een risico voor uw kinderen of huisdieren door het verspreiden van ziektes. Wilt u ratten bestrijden in uw bedrijf of een onderhoudscontract afsluiten? Dat kan ook bij ons!

Zelf ratten bestrijden?

Er zijn enorm veel producten te koop voor de bestrijding van ratten, zoals rattenvallen, rattengif en afschrikmiddelen. Sommige middelen werken beter dan anderen en zijn ook veiliger in gebruik. Lees goed de gebruiksaanwijzing indien u zelf ratten gaat bestrijden. Rattenvallen en rattengif zijn de meest effectieve bestrijdingsmiddelen. U kunt rattenvallen neerzetten en wanneer dit niet afdoende is ook rattengif inzetten. Er zijn rattenvallen waarbij de rat gedood wordt, maar ook waarbij de rat gevangen wordt en waarbij u de rat vervolgens moet vrijlaten. Naast rattenvallen en rattengif worden ook apparaten die ultrasoon geluid produceren ingezet. Studies wijzen echter uit dat er geen verband is tussen het geluid en het verjagen van ratten. Wilt u niet zelf ratten bestrijden en laat u het liever aan een professioneel bedrijf over? Wij hebben snel zicht op de grote van de rattenplaag en weten precies waar rattenvallen geplaatst moeten worden om ratten te vangen. Ratten bestrijden in Breda laat u aan ons over.

Ratten voorkomen

Het is natuurlijk nog beter om ratten te voorkomen. Het belangrijkste is om:

  • voedsel en afval goed af te sluiten, zodat u ratten hiermee niet aantrekt;
  • kieren en scheuren in leidingen of gaten in muren waar ratten doorheen kunnen glippen af te sluiten.

Ratten houden daarnaast niet van kamille en munt. Deze plantjes geven geen garantie op het voorkomen van ratten, maar als u er zelf van houdt kan het wellicht geen kwaad ze te planten.

Ratten bestrijden Breda: werkwijze

Ratten leven overal, maar dringen soms onze huizen en tuinen binnen. Het is belangrijk om ratten te bestrijden vanwege de ziektes die zij kunnen verspreiden en vanwege de snelle voortplanting van de dieren. Wij gebruiken effectieve maar milieuvriendelijke middelen om ratten te bestrijden in Breda. Wij zullen u een advies geven over de beste methode voor rattenbestrijding in uw geval en gaan na uw akkoord aan de slag met de rattenbestrijding. Wij stellen u vooraf op de hoogte van de kosten voor ratten bestrijden in Breda. Deze hangen af van het aantal ratten dat bestreden moet worden, maar u moet in ieder geval uitgaan van €85,-. Wij rekenen geen voorrijkosten.

Wilt u ratten bestrijden in Breda? Bel ons gerust voor een afspraak op 0800 255 3733, of vraag een offerte aan via ons contactformulier.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Breda en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Breda bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606